Macska leukózis és AIDS (FIV) szűrővizsgálat

Mindkét betegség vírusa csak a macskákat megbetegítő kórokozó, hosszú lappangási idővel.

A hosszú lappangási idő és a jelentős állomány fertőzöttség miatt a cicák évenkénti szűrése szükséges. Fontos, hogy sem emberre, sem más állatfajokra nem jelent veszélyt.

Kérdés esetén hívjon: 06(30)723-98-37

Macska leukózis, FIV
Rendelői kisállat ellátás

Legfontosabb macska betegségek

  1. VÍRUSOS LEUKÉMIA

Általában 2-4 éves macskák betegsége, de újszülött korban is előfordulhat. Fertőződés elsősorban nemi úton, ritkán lehetséges nyál- és orrváladékkal, valamint esetenként méhen belül is.

TÜNETEI:
Láz, kondícióromlás, nyirokcsomók duzzanata, idegrendszeri tünetek (támolygás, kényszermozgások), termékenységi zavarok, daganatos megbetegedések.

KEZELÉSE:
A betegség ellen vakcinával lehet védekezni, ivartalanítással az esetek zömében megelőzhetőek.

  1. FERTŐZŐ HASHÁRTYAGYULLADÁS

Főleg fiatal állatokban előforduló vírusos betegség, leginkább tenyészetekben, szabadtéri állományokban, ahol sok macska van együtt. A fogékony állatok szájon át fertőződnek.

TÜNETEI:
Nagy teriméjű has.

KEZELÉSE:
6 egyednél kevesebb macska tartása, és a vírusürítők kiszűrése teszteléssel.

  1. AIDS

Hosszú lappangási idejű vírusos megbetegedés, így inkább idősebb macskák betegsége. Fertőződés lehetséges vérrel, nemi úton, esetenként méhen belül is.

TÜNETEI:
A betegségnek több szakasza különíthető el, legtipikusabb tünetei: láz, étvágytalanság, lesoványodás, szájfekély, megnagyobbodott nyirokcsomók, és ún. társuló betegségek: macskanátha-komplex, leukózis, bőrbetegségek, daganatok, emésztőszervi betegségek, idegrendszeri- és szemtünetek.

KEZELÉSE:
Hatásosan csak ivartalanítással lehet védekezni ellene.

Rendelői kisállat ellátás

Mindhármunk érdeke az egészség megőrzése és fenntartása!

Kiemelt hangsúlyt helyezünk a betegségek megelőzésére már fiatal kortól kezdődően hogy, kedvencünknek minél hosszabb, és boldogabb élete legyen, így fontos az izületek védelme, a fogak rendszeres ápolása és a rendszeres féreghajtás, kullancs-bolha ellenes kezelések..

Részletek +
Hasznos információk, tudnivalók kisállat tulajdonosoknak

Hasznos információk, tudnivalók

kisállat tulajdonosoknak
Részletek +

Állatorvosi Szolgáltatások

Állatútlevél kiállítás
Sebészeti ellátások
Fogászati kezelések
Mikrochip beültetés
Szűrő vizsgálatok
Állatorvosi szaktanácsadás

Állatútlevél kiállítás

Háziállatunk külföldre történő utaztatásához elengedhetetlen egy állatútlevél beszerzése, melynek feltétele a mikrochip megléte és érvényes veszettség elleni oltás. Külföldre utazás előtt érdemes utánajárni a kisállatok beléptetésére vonatkozó jogszabályoknak, hiszen ezek országtól függően változhatnak..

tovább+

Sebészeti ellátások, műtétek

Az állatorvosi tevékenység fontos része az ortopédiai és traumatológiai sebészeti ellátás. A sebészet szabályai az orvoslásban és az állatorvoslásban szinte azonosak. Rendelői kezelésre nem kell időpontot kérni, azonban ajánlott 4 óra előtt vagy 5 óra után érkezni, mert a köztes időben műtéteket végezhetek.

tovább+

Fogászati kezelések

A jelenlegi tapasztalatok szerint a kutyák és macskák szájüregi megbetegedései a leggyakoribb állatorvosi problémák közé tartoznak napjainkban. A legelterjedtebb fogászati probléma a fogkőképződés és a fogínygyulladás. Kutyák és macskák fogászati problémáik megelőzése: ahhoz ,hogy a kisállatok fogai erősek és egészségesek legyenek, rendszeres odafigyelést és fogászati ellenőrzést kíván.

tovább+

Mikrochip beültetés

2013. január 1-től kötelezővé vált minden 4 hónaposnál idősebb kutya mikrochip általi egyedi megjelölése! A microchip beültetés lényege az állatok regisztrációja mely nem jár fájdalommal így, érzéstelenítés alkalmazása nem szükséges. Kutyák részére kötelező, de macskáknak is kifejezetten ajánljuk..

tovább+

Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálattal megelőzhető betegségek, évente, főként idősebb állatoknál mozgási, keringési és kiválasztó szervrendszerek, Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot. Ultrahangos vizsgálat, Endoszkópos vizsgálat, diszplázia szűrés stb.

tovább+

Állatorvosi szaktanácsadás

A Gazdik szeretnének minél többet megtudni kedvenceikről, az állatbetegségekről, a tünetekről, a gyógykezelési lehetőségekről. Kérdése van a napi gondozással és tartással kapcsolatosan? Esetleg betegségeket tapasztal kis kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenéséről és azok kezelési módjáról?

tovább+

Kutya bőr- és szívférgesség

A bőrféreg egy fonálféreg fajta, amely közeli rokona a szívféregnek. Magyarországon is egyre gyakoribb kutyákban, de kimutatták már macskában, rókákban és farkasokban is a betegséget..