Védőoltások

A védőoltásokat kutyáknál 6-7 hetes, macskáknál 9 hetes korban célszerű elkezdeni. Az oltási program tervezésénél a faji különbségeken kívül a fajták közötti különbségeket is figyelembe kell venni, azaz egyénre kell szabni.

A macskák és a kutyák rendszeres védőoltása az egészségük megőrzése szempontjából rendkívül fontos dolog. A veszettség elleni oltás mellett kiemelten fontos, hogy a kombinált oltással is védjük kedvencünket. A kölyök kutyák esetén többféle védőoltási program létezik.

Védőoltási program
Dr. Ravasz Ferenc Kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos

Ajánlott védőoltási program

Életkor

Oltás

Oltóanyag tartalmazza

• 6-7 hetes

parvo

parvovírus

• 8-9 hetes

kombinált

parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, parainfluenza

• 10-11 hetes

kombinált

parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, parainfluenza

• 16 hetes

veszettség

veszettség vírus

• 6 hónapos

kombinált

parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, parainfluenza

• 10 hónapos

veszettség ismétlő

veszettség vírus

• 1 éves

kombinált

parvo, szopornyica, fertőző májgyulladás, parainfluenza

A 9-10 héten, a két kombinált kölyökoltás között a parvovírusos bélgyulladásra nagyon érzékeny kutyafajtáknál: ROTTWEILER, DALMATA, BERNÁTHEGYI, ÚJFOUNDLANDI – célszerű a parvo védőoltást ismételni.

FONTOS:
Lehet, hogy ez soknak tűnik, de az alapimmunizáláshoz, vagyis a normál védettség eléréséhez és a további évenkénti egy védőoltás hatásosságához ezek szükségesek.

Betegségekről

Mindhármunk érdeke az egészség megőrzése és fenntartása! Kiemelt hangsúlyt helyezünk a betegségek megelőzésére már fiatal kortól kezdődően..

Állatorvosi Szolgáltatások

Állatútlevél kiállítás
Sebészeti ellátások
Fogászati kezelések
Mikrochip beültetés
Szűrő vizsgálatok
Állatorvosi szaktanácsadás

Állat útlevél kiállítás

Háziállatunk külföldre történő utaztatásához elengedhetetlen egy állatútlevél beszerzése, melynek feltétele a mikrochip megléte és érvényes veszettség elleni oltás. Külföldre utazás előtt érdemes utánajárni a kisállatok beléptetésére vonatkozó jogszabályoknak, hiszen ezek országtól függően változhatnak..

tovább+

Sebészeti ellátások, műtétek

Az állatorvosi tevékenység fontos része az ortopédiai és traumatológiai sebészeti ellátás. A sebészet szabályai az orvoslásban és az állatorvoslásban szinte azonosak. Rendelői kezelésre nem kell időpontot kérni, azonban ajánlott 4 óra előtt vagy 5 óra után érkezni, mert a köztes időben műtéteket végezhetek.

tovább+

Fogászati kezelések

A jelenlegi tapasztalatok szerint a kutyák és macskák szájüregi megbetegedései a leggyakoribb állatorvosi problémák közé tartoznak napjainkban. A legelterjedtebb fogászati probléma a fogkőképződés és a fogínygyulladás. Kutyák és macskák fogászati problémáik megelőzése: ahhoz ,hogy a kisállatok fogai erősek és egészségesek legyenek, rendszeres odafigyelést és fogászati ellenőrzést kíván.

tovább+

Mikrochip beültetés

2013. január 1-től kötelezővé vált minden 4 hónaposnál idősebb kutya mikrochip általi egyedi megjelölése! A microchip beültetés lényege az állatok regisztrációja mely nem jár fájdalommal így, érzéstelenítés alkalmazása nem szükséges. Kutyák részére kötelező, de macskáknak is kifejezetten ajánljuk..

tovább+

Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálattal megelőzhető betegségek, évente, főként idősebb állatoknál mozgási, keringési és kiválasztó szervrendszerek, Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot. Ultrahangos vizsgálat, Endoszkópos vizsgálat, diszplázia szűrés stb.

tovább+

Állatorvosi szaktanácsadás

A Gazdik szeretnének minél többet megtudni kedvenceikről, az állatbetegségekről, a tünetekről, a gyógykezelési lehetőségekről. Kérdése van a napi gondozással és tartással kapcsolatosan? Esetleg betegségeket tapasztal kis kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenéséről és azok kezelési módjáról?

tovább+