Kutya bőr- és szívférgesség

Kutya bőr- és szívférgesség

A szívférgesség egyre elterjedtebb Magyarországon, szűrése mindenképpen ajánlott legalább évente egyszer.

A bőrféreg egy fonálféreg fajta, amely közeli rokona a szívféregnek. A bőrférgesség nem fájdalmas, de néha viszkető csomókat hoz létre a bőr alatti szövetekben. Előfordulhat, hogy a férgek megtelepedésének helyén a bőrben nem látunk elváltozást, de súlyos vakaródzás, szőrhullás és bőrpír alakul ki a betegség következtében.

Kérdés esetén hívjon: 06(30)723-98-37

  1. BŐRFÉRGESSÉG

Okozója fonálféreg, mely kifejlett állapotban a 15-20 cm-t is elérheti. Fertőződés a köztigazda, szúnyog csípése által történik, a féreg a kutyák bőralatti kötőszövetében élősködik, kifejlődési ideje 8-9 hónap, a lárvák vándorlása évekig is eltarthat.

FONTOS: Az emberben is megtelepedhet.

TÜNETEI:
Bárhol a bőrben lehetnek kisebb–nagyobb tömött tapintatú csomók, tályogok, azonban sokszor tünetmentes és csak célzott vérvizsgálat során derül fény rá.

KEZELÉSE:
Tablettával és/vagy spot-on-okkal, az esetleg előforduló túlérzékenységi reakciók miatt mindenképpen állatorvosi felügyelet mellett javasolt.

  1. SZÍVFÉRGESSÉG

Okozója fonálféreg, mely kifejlett állapotban a 25-40 cm-t is elérheti. Fertőződés a köztigazda, szúnyog csípése által történik, a féreg a kutyák tüdőartériáiban élősködik, kifejlődési ideje 6-7 hónap. Esetenként a hordozó állat élete végéig tünetmentes marad, azonban a férgek szaporodása miatt potenciális fertőzési forrás.

FONTOS: Az emberben is megtelepedhet.

TÜNETEI:
Fáradékonyság, köhécselés. Ezen elmosódott, jellegtelen tünetei miatt a tesztelés elengedhetetlen.

KEZELÉSE:
Rendkívül bonyolult, intenzív kórházi kezeléssel jár, viszont megelőzése egyszerű az állatorvos által javasolt spot on vagy tablettás készítménnyel.

Mindhármunk érdeke az egészség megőrzése és fenntartása!

Kiemelt hangsúlyt helyezünk a betegségek megelőzésére már fiatal kortól kezdődően hogy, kedvencünknek minél hosszabb, és boldogabb élete legyen, így fontos az izületek védelme, a fogak rendszeres ápolása és a rendszeres féreghajtás, kullancs-bolha ellenes kezelések..

Részletek +
Hasznos információk, tudnivalók kisállat tulajdonosoknak

Hasznos információk, tudnivalók

kisállat tulajdonosoknak
Részletek +

Állatorvosi Szolgáltatások

Állatútlevél kiállítás
Sebészeti ellátások
Fogászati kezelések
Mikrochip beültetés
Szűrő vizsgálatok
Állatorvosi szaktanácsadás

Állatútlevél kiállítás

Háziállatunk külföldre történő utaztatásához elengedhetetlen egy állatútlevél beszerzése, melynek feltétele a mikrochip megléte és érvényes veszettség elleni oltás. Külföldre utazás előtt érdemes utánajárni a kisállatok beléptetésére vonatkozó jogszabályoknak, hiszen ezek országtól függően változhatnak..

tovább+

Sebészeti ellátások, műtétek

Az állatorvosi tevékenység fontos része az ortopédiai és traumatológiai sebészeti ellátás. A sebészet szabályai az orvoslásban és az állatorvoslásban szinte azonosak. Rendelői kezelésre nem kell időpontot kérni, azonban ajánlott 4 óra előtt vagy 5 óra után érkezni, mert a köztes időben műtéteket végezhetek.

tovább+

Fogászati kezelések

A jelenlegi tapasztalatok szerint a kutyák és macskák szájüregi megbetegedései a leggyakoribb állatorvosi problémák közé tartoznak napjainkban. A legelterjedtebb fogászati probléma a fogkőképződés és a fogínygyulladás. Kutyák és macskák fogászati problémáik megelőzése: ahhoz ,hogy a kisállatok fogai erősek és egészségesek legyenek, rendszeres odafigyelést és fogászati ellenőrzést kíván.

tovább+

Mikrochip beültetés

2013. január 1-től kötelezővé vált minden 4 hónaposnál idősebb kutya mikrochip általi egyedi megjelölése! A microchip beültetés lényege az állatok regisztrációja mely nem jár fájdalommal így, érzéstelenítés alkalmazása nem szükséges. Kutyák részére kötelező, de macskáknak is kifejezetten ajánljuk..

tovább+

Szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálattal megelőzhető betegségek, évente, főként idősebb állatoknál mozgási, keringési és kiválasztó szervrendszerek, Emellett az ivartalanítás is jó pár évvel megnövelheti az élettartamot. Ultrahangos vizsgálat, Endoszkópos vizsgálat, diszplázia szűrés stb.

tovább+

Állatorvosi szaktanácsadás

A Gazdik szeretnének minél többet megtudni kedvenceikről, az állatbetegségekről, a tünetekről, a gyógykezelési lehetőségekről. Kérdése van a napi gondozással és tartással kapcsolatosan? Esetleg betegségeket tapasztal kis kedvencénél? Szeretne többet tudni a betegségek megjelenéséről és azok kezelési módjáról?

tovább+

Parazitológiai szűrővizsgálat

A parazitológiai vizsgálat háziállatoknál egy általános tájékozódás mellett egy betegség felderítése vagy a gyógykezelés hatékonyságának ellenőrzése miatt is végzik..